PRĂJITURĂ FANTA – BURSULEŢ

Publicat pe Actualizat pe

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 ouă
  • 100 ml ulei
  • 5 linguri apă
  • 2-3 linguriţe cacao
  • 6 linguri făină
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri zahăr
  • Crema:
  • 250 gr. margarină
  • 250 gr. zahăr
  • 450 gr. brânză de vaci
  • Glazura Fanta:
  • 2 plicuri budincă (de frişcă sau vanilie)
  • 750 ml. suc fanta

Mod de preparare reţeta Tort Fanta

Blatul: batem albuşul spumă, adăugăm gălbenuşul frecat cu zahărul, adăugăm făina, cacao, uleiul, praful de copt (stins cu zeamă de lămâie) şi cele 5 linguri de apă. Se coace într-o tavă tapetată cu margine detaşabilă. După ce se răceşte îl desprindem de pe tavă, îl tăiem în două, îl ungem cu cremă şi-l reaşezăm în tavă.

Urmează să punem crema deasupra şi glazura iar marginea detaşabilă va ţine totul până a doua zi când glazura va fi întărită, abia atunci vom îndepărta marginea de la tavă.

Crema: amestecăm margarina, zahărul şi brânza de vaci. Îl punem peste blat.

Glazura Fanta: fierbem cele două budinci cu 750 ml. suc de fanta, (eventual adăugăm 2-3 linguri de zahăr). Îl turnăm călduţ peste crema de brânză.

Tortul se va ţine la rece până a doua zi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s