Prajitura cu rabarber

Publicat pe Actualizat pe

INGREDIENTE

  • 2 legaturi rabarber
  • 5 galbenusuri
  • 250 gr. zahar
  • 350 gr. faina
  • 1 praf de copt
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri lapte
  • 1 zahar vanilat
Pentru spuma: 5 albusuri de oua 4-5 linguri zahar pudra

MOD DE PREPARARE RETETA

Curatam rabarberul de pielita subtire, o spalam si o taiem cubulete.

Pregatim blatul: amestecam galbenusurile cu zaharul, praful de copt, zaharul vanilat, laptele, faina si uleiul.

Intindem blatul intr-o tava tapetata cu hartie cerata (putem intinde aluatul in tava cu mana putin uda sau intindem foaia cu un adaus de faina, pe un blat cu sucitorul).

Presaram peste aluat gris si punem cubuletele de rabarber.

Punem prajitura in cuptorul incalzit ( la foc moderat), si-l lasam pana cand incepe sa creasca blatul (aproximativ 10-15 minute).

Punem spuma tare de oua peste prajitura si-l punem in cuptor pentru inca 15-20 minute la foc mai mic.

Spuma de oua: batem cele 5 albusuri de oua cu putina sare pana cand incepe sa devina tare, adaugam treptat cele 4-5 linguri de zahar pudra.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s