Zacusca cu ciuperci

Publicat pe

INGREDIENTE

  • 6 kg. vinete
  • 2 kg. ciuperci
  • 1 kg. ceapa
  • 1 kg. ardei gras
  • 4 kg. gogosari
  • 1 l ulei
  • 1500 ml suc de rosii
  • boabe de piper, sare
  • foi de dafin

MOD DE PREPARARE

Vinetele, gogosarii si ardeii au fost copti, curatati si tocati.

Ciupercile le-am curatat, spalat si taiat bucati mai maricele (folositi si coditele).

Ceapa curatata, spalata, tocata marunt se caleste foarte putin in ulei, apoi adaugam toate legumele, sucul de rosii si sare.

Timp de fierbere: 90 – 100 minute.

Spre final adaugam foile de dafin si boabele de piper.

Pentru a ne pregati de ambalare, spalam borcanele si le bagam in cuptorul incins pana devin foarte fierbinti.

Dupa care punem zacusca in borcane, cat timp acestea sunt fierbinti.

Se inchide ermetic si se pun inapoi in cuptorul fierbinte, dar cu focul stins si se lasa acolo pana se racesc.

Un gând despre „Zacusca cu ciuperci

    Nicol a spus:
    25 Septembrie 2012 la 22:58

    Te astept cu drag la Provocarea Dulce Romanie. Daca doresti sa participi te rog sa imi trimiti pe email numele tau, link-ul retetei si o poza cu preparatul final. Adresa mea de email este alldaycooking@yahoo.ro, iar blog-ul meu http://www.alldaycooking.ro, daca doresti sa citesti despre Provocare. Sper sa iti placa ideea Provocarii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s