Ciorba de fasole boabe

Publicat pe

INGREDIENTE

  • 400 g fasole boabe
  • 200 g costita afumata (kaizer, ciolan afumat, scarita)
  • 2-3 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 ardei
  • rosie
  • 1 ceapa
  • o maa de tarhon in otet
  • 1 cana bulion
  • sare, 2 linguri otet
  • patrunjel verde

MOD DE PREPARARE

Fasolea se spala si se tine in apa rece de seara pana dimineata, apoi se schimba apa si se pune la fiert. Dupa ce da in clocote se schimba iarasi apa pe care o inlocuim cu apa clocotita, repetam operatiune de inca doua ori.

Curatam, spalam legumele, le taiem cubulete(mai putin ceapa) si adaugam totul in apa cu fasolea impreuna cu afumatura portionata. Tocam tarhonul marunt si o adaugam in ciorba, punem si sare dupa gust.
Dupa ce a fiert fsolea si legumele adaugam putin otet, bulion si patrunjel verde tocat marunt. Mai dam odata in clocot si ciorba este gata.

Putem servi cu ardei iute si ceapa rosie.

2 gânduri despre „Ciorba de fasole boabe

    Rocsy Ciobanu a spus:
    31 Octombrie 2012 la 12:35

    Eu abia am descoperit ca ai blog.O zi frumoasa!

    Timea a spus:
    12 Noiembrie 2012 la 18:17

    Tare buna e ciorba asta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s