Sarmalute speciale cu stafide sau ciuperci (de post)

Publicat pe

20.01.13 012

INGREDIENTE

  • 3 cani de orez
  • 2 cepe mari
  • un pumn de stafide sau 200 g ciuperci
  • foi de varza murata
  • bulion sau rosii
  • zeama de varza
  • ulei, sare si piper

MOD DE PREPARARE

Se lasa la inmuiat orezul. Intr-o tigaie se rumeneste ceapa, care mai inainte a fost taiata cubulete foarte mici. Peste ceapa rumenita se adauga orezul, dupa ce a fost scurs. Se lasa pe foc pana devine aurie. Dupa aceea se adauga in tigaie pumnul de stafide sau ciupercile (dupa gust – de dulce sau mai sarat), se asezoneaza cu sare si piper. Cu acest amestec se umplu frunzele de varza. Inr-o cratita se aseaza un strat de varza acra, taiata fideluta, apoi se pun sarmalele, apoi iar se asterne un strat de varza s.a.m.d. Se adauga putina zeama de varza si ulei, astfel incat sarmalele sa fie destul de grase. Deasupra fie se toarna bulion, fie se pun rosii taiate sub forma unor rondele foarte subtiri.

sarmale

Sarmalele se pun sa fiarba la foc foarte mic, iar la sfarsit se baga la cuptor pentru a se rumeni frumos pe deasupra.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s