Chifteluţe cu suncă şi măsline

Publicat pe

retete 10 mrtie 044

Iata inca o noutate in materie de reteta de chiftelute. Aproape ca nu-mi venea sa cred ca pot face aceasta combinatie. Am incercat, am gustat si mi-a placut. Folositi sunca slaba, de preferat din aceasi tip de carne ca si cea tocata. Maslinele pot sa fie verzi sau negre fara samburi, important este sa nu fie foarte sarate.

Ingrediente

  • 500 g carne tocata (de pui)
  • 300 g sunca de pui
  • 1 ceapa mare (rosie)
  • 6-7 catei de usturoi
  • 1 ou
  • sare, piper
  • 4 linguri pesmet
  • pesmet pentru crusta
  • patrunjel verde si marar verde

Mod de preparare

retete 10 mrtie 020

Amestecam carnea tocata cu sunca tocata marunt. Curatam si spalam ceapa si usturoiul, le tocam marunt si adaugam la carne. Mai adaugam un ou, sare, piper si pesmet.

retete 10 mrtie 029retete 10 mrtie 025

Formam mici bilute de carne in mijlocul carora punem cate o maslina fara sambure (daca maslina e prea mare punem doar o jumatate.

retete 10 mrtie 027

Tavalim bilutele de chiftelute prin pesmet si le prajim in ulei incins.

retete 10 mrtie 031

Le scurgem de grasimea in exces pe un servet de hartie.

retete 10 mrtie 035

Putem servi cu muraturi, mustar si masline.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s