Tort vienez

Posted on Updated on

8 martie 2013 - Buburuza 012

Navigand pe site-uri culinare si cautand o reteta deosebita de tort cu ciocolata am descoperit un desert aparte ,,Sachertorte”, foarte bun, multa ciocolata, amaruie, neobisnuit de neagra. O copie, o varianta apropiata acestui tort este ,,Tortul vienez”, are mai multe ingrediente in comun cu sacher, m-am hotarat si am facut aceasta varianta , urmand ca in viitorul aropiat sa fac si varianta adevarata a tortului Sacher.

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua
  • 210 g zahar
  • 180 faina
  • 30 g cacao
  • sare
  • Glazura:
  • 200 g zahar
  • 125 ml apa
  • 150 g ciocolata amariue, concentrata cacao 85 %
  • 5-6 linguri gem sau dulceata de caise
  • 8 praline

Mod de preparare

Blat: mixam ouale cu zaharul pana cand cristale se topesc si ouale devin foarte deschise la culoare, spumoase. Adaugam treptat faina si cacao (trebuie cernute) si putina sare.

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu margine detasabila si turnam compozitia in ea.

08.martie.2013 020

Cuptorul trebuie sa fie preincalzit, timp de coacere 25 minute (temperatura medie), foc mediu in primele 15 minute apoi foc mic. Facem testul cu scobitoarea.

08.martie.2013 01408.martie.2013 016

Glazura: Fierbem zaharul cu apa pana cand zaharul se topeste si lasam la racit.

08.martie.2013 02608.martie.2013 027

Topim ciocolata si o lasam si pe aceasta la racit. Apoi omogenizam cele doua, adaugam lingura de lingura sirop in ciocolata topita. Temperatura celor doua trebuie sa fie egala (38-40 grade).

Taiem blatul racit in doua.

08.martie.2013 022

Ungem prima foaie cu gem sau dulceata de caise, asezam a doua foaie deasupra si turnam tretat glazura peste tort. Glazura in exces scursa pe langa tort trebuie recuperata si returnata.

8 martie 2013 - Buburuza 003

Cand Glazura se mai raceste portionam tortul in 8 parti, este o portionare doar formala, trasam linii cu o sfoara, asa vom stii care sunt cele 8 feliutele si asezam pe fiecare cate o pralina.

8 martie 2013 - Buburuza 006

Se poate servi cu un ,,mot,, de frisca neindulcita.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s