Urzici bătute

Publicat pe

1_urzica,%20urtica%20dioica

1 ¼ kg urzici, ulei, 30 g făină, sare, hrean şi mujdei de usturoi

 

Urzicile se spală bine şi se aleg doar frunzele şi moţurile din vârfurile plantşi. Apoi se spală din nou în câteva ape călduţe. Le punem într-o oală, turnăm peste ele apă sărată clocotită (doar cât să le acopere) şi le lăsăm pe foc slab. Când sunt bine fierte, le strecurăm şi le răsturnăm în oală. Frecăm urzicile cu o lingură de lemn, pe pereţii oalei, până obţinem o pastă (putem face aceasta şi în strecurătoare, după ce s-a scurs zeama de la fierbere). Apoi începem să adaugăm, puţin câte puţin, făină si ulei, frecând bine. Când pasta e bine frecată şi destul de groasă, mai adaugăm putină zeamă de la fierberea urzicilor, aşa încât consistenţa să fie cea a unui magiun subţire. Atunci se mai pune pe foc slab pentru o jumătate de oră, amestecând şi băgând de seamă să nu se prindă de fundul oalei. Urzicile bătute se pun pe o farfurie şi se servesc reci, cu hrean proaspăt ras şi pentru cine doreşte, cu mujdei de usturoi. Se mănâncă cu mămăligă.

4 gânduri despre „Urzici bătute

    LItere Stacojii a spus:
    7 Aprilie 2013 la 18:14

    Incearca sa inlocuiesti faina cu malai sa vezi ca sunt mult mai bune.
    Asa se fac in familia mea🙂

    melyp a răspuns:
    8 Aprilie 2013 la 08:30

    Multumesc pentru sfat, trebuie sa incercam si cu malai!🙂

    Victor a spus:
    16 Martie 2015 la 19:48

    O porţie de sănătate, o adevărată porţie de sănătate. Bun!

      melyp a răspuns:
      16 Martie 2015 la 19:49

      Bun, bun aşa zic şi eu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s