Prajitura ,,gemenii”

Publicat pe

Pasca, praji 04 mai 2013 082

Ingrediente

  • Pandispan:
  • 3 oua
  • 70 g zahar
  • 30 g ciocolata amariue (85%)
  • 5 g cacao
  • 50 g nuci macinate
  • 15 g faina
  • Crema:
  • 120 g unt
  • 120 g zahar
  • 100 ml frisca
  • 80 ml lapte
  • 20 g pudinca de vanilie (1/2 pachet)
  • Umplutura krantz
  • 70 g nuci tocate mai marunt si prajite
  • 60 g zahar
  • 100 ml frisca
  • Glazura de ciocolata

Mod de preparare reteta

Pasca, praji 04 mai 2013 024Pasca, praji 04 mai 2013 027

Pregatirea pandispanului: frecam galbenusurile cu zaharul pana devin putin albicioase, adaugam ciocolata topita, albusurile batute spuma, faina, cacao si nucile macinate.

Pasca, praji 04 mai 2013 030

Tapetam o forma de chec cu hartie de copt si turnam aluatul in el. Punem tava in cuptor pentru 20 minute la o temperatura medie.

Pasca, praji 04 mai 2013 053

Pregatim crema: caramelizam zaharul.

Pasca, praji 04 mai 2013 062Pasca, praji 04 mai 2013 050

Amestecam laptele cu frisca si jumatate adaugam la zaharul caramelizat iar cealalta jumatate amesteam cu pudinca de vanilie.

Pasca, praji 04 mai 2013 065

Pasca, praji 04 mai 2013 068

Cand zaharul s-a topit adaugam pudinca dizolvata si lasam totul sa fiarba la foc mic pana cand incepe sa se ingroase. Cand crema este rece adaugam untul si o batem crema spuma cu mixerul.

Pasca, praji 04 mai 2013 048

Pandispanul racit il taiem in doua (dealungul) si apoi si in doua, astfel vom obtine 4 bucati egale.

Pasca, praji 04 mai 2013 072

Ungem fiecare felie cu crema iar pe doua dintre ele punem umplutura ,,krantz”, apoi imbinam doua cate doua felii.

Pasca, praji 04 mai 2013 060Pasca, praji 04 mai 2013 034Pasca, praji 04 mai 2013 062Pasca, praji 04 mai 2013 063

Umplutura ,,krantz”: caramelizam zaharul, adaugam frisca, lasam sa se topeasca zaharul (la foc foarte mic) apoi adaugam nucile maruntite si prajite, abia dupa ce se raceste putem sa-l punem deasupra cremei.

Pasca, praji 04 mai 2013 085

Deasupra celor doua gemene putem turna glazura de ciocolata sau mixta cioco neagra si alba.

Prajitura trebuie sa stea la rece cateva ore dupa care putem sa o feliem frumos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s