Sos de marar

Publicat pe

chiftelute cu sos de marar 026

Mararul este o planta native sud-vestului si centrului Asiei. Mararul este originar din zona mediteraneana si sudul Rusiei. In salate, sosuri sau mancaruri este o delicatese, are o aroma puternica daorita uleiului volatil. Iata o reteta gusoasa pregatita din marar. Sosul de marar poate fi servita langa carne fiarta, fripta, grill, chiftelute sau peste.

Ingrediente

  • 2 legaturi marar verde
  • 2 cepe rosii
  • 4 linguri ulei
  • 400 ml apa
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura otet
  • sare, piper

Mod de preparare reteta Sos de marar

chiftelute cu sos de marar 002

Spalam, curatam cepele. Spalam mararul.

chiftelute cu sos de marar 003

Tocam marunt cepele si le calim in ulei.

chiftelute cu sos de marar 006

Adaugam mararul tocat foarte marunt si adaugam 300 ml apa. Lasam sa fiarba 10-15 minute la foc mic.

chiftelute cu sos de marar 013chiftelute cu sos de marar 014

Dupa ce a fiert, adaugam faina, zahar, otet, 100 ml apa, sare si piper. Lasam sa fiarba inca 2-3 minute.

Daca dorim un sos foarte fin, putem da sosul prin blender.

Va recomand o reteta foarte gustoasa pentru chiftelute.

chiftelute cu sos de marar 024

https://buburuzabucatareasa.wordpress.com/2012/11/27/chiftele-cu-pui-si-ciuperci/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s