Turtiţă cu ciuperci si caşcaval

Posted on Updated on

17 august 061

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 125 g unt
  • 200 g faina
  • 100 ml apa
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 conserva ciuperci
  • 150 g cascaval
  • 1 rosie
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingurita cimbru
  • 4 linguri sos de rosii picant
  • 1 galbenus de ou

Mod de preparare reteta

17 august 026

Pregatim aluatul: framantam faina cu untul, sarea si apa. Lasam sa se odihneasca 10-15 minute la rece (frigider), timp in care pregatim umplutura.

17 august 030

Scurgem si stoarcem ciupercile de zeama, cascavalul il razuim, ceapa si rosiile le feliem fin.

17 august 03517 august 036

Aluatul odihnit il framantam cu putina faina si-l intindem.

17 august 040

Il asezam intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, unsa cu ulei.

17 august 04317 august 04517 august 049

Pe aluatul tartitei presaram cimbru, apoi punem sosul de rosii, ciupercile, cascavalul, ceapa si in final in mijloc feliutele de rosii.

17 august 05417 august 051

Indoim marginile aluatului (5 cm) spre interior. Ungem marginile turtitei cu un galbenus de ou pe care il abestecam cu 1 lingura de apa rece.

17 august 059

Punem turtita in cuptorul incalzit la 200 C si-l lasam la foc mare doare 5 minute, dupa care reducem intensitatea focului. Timp de coacere 30-35 minute.

17 august 057

2 thoughts on “Turtiţă cu ciuperci si caşcaval

    Rocsy Ciobanu said:
    18 August 2013 la 10:28

    Ce buna este. Pup Melinda si o duminica frumoasa!

    melyp responded:
    18 August 2013 la 17:39

    Multumesc Rocsy, te pup!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s