Conopida cu pesmet si smantana

Publicat pe Actualizat pe

CONOPIDA CU PESMET SI SMANTANA 019

O reteta extrem de rapida, foarte ieftina si gustul…hmmmm ,,o bunatate”. Putem sa o combinam cu un gratar (pui, porc, peste) ca si garnitura sau ca atare, asa cum am servit-o eu. Va recomand cu drag! Pofta buna!!!

Ingrediente

  • 1 conopida (potrivit de mare)
  • 150 g pesmet
  • 4 linguri de ulei (pentru pesmet)
  • 4 linguri de ulei (pentru finalul preparaturlui)
  • sare, piper dupa gust
  • 200 ml smantana
  • cimbru uscat (pentru ornat)

Mod de preparare reteta

CONOPIDA CU PESMET SI SMANTANA 001

Curatam conopida de frunzele exterioare si taiem cotorul foarte gros.

CONOPIDA CU PESMET SI SMANTANA 007

Desfacem conopida in buchetele potrivite (de marimea caiselor) si le spalam sub un jet puternic de apa rece.

CONOPIDA CU PESMET SI SMANTANA 017

Fierbem conopida in aburi sau in apa cu sare. Timp de fierbere aproximativ 20 minute (pana cand furculita intra destul de usor in buchetele). Scurgem bine de apa.

CONOPIDA CU PESMET SI SMANTANA 009CONOPIDA CU PESMET SI SMANTANA 014

Calim pesmetul in ulei pana devine brun-maronie. Presaram pesmetul peste conopida, saram, piperam dupa gust si mai adaugam 4 linguri de ulei. Amestecam f.f. usor toate ingredientele pentru a nu sparge buchetele. Deasupra punem smantana rece. Ornament: cimbru uscat.

CONOPIDA CU PESMET SI SMANTANA 021CONOPIDA CU PESMET SI SMANTANA 022

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s