Friganele – Bundas kenyer – French toast – Pita cu bunda – Arme Ritter

Publicat pe Actualizat pe

19.10.2013 044

Un desert sau mic dejun deosebit. In copilarie le stiam de bundas kenyer (pita cu bunda), dar in functie de regiune le mai spune si friganele sau French toast. Indiferent de nume, reteta este aceeasi iar gustul o minunatie. Am descoperit si o noua varianta, cea cu usturoi, asadar in aceasta reteta va prezint ambele variante: dulce si sarat. Pofta buna!

Ingrediente

  • 8-9 felii de franzela
  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • ulei pentru prajit
  • pentru varianta dulce: zahar tos, zahar pudra vanilata, miere, scortiosoara (dupa gust)
  • pentru varianta sarata: 5-6 catei de usturoi pisat, sare

Mod de preparare reteta

19.10.2013 001

Alegem o franzele alba cu felii mai grosute, veche de o zi, doua.

19.10.2013 008

Pentru varianta dulce: se pun feliile de franzela pe rand in lapte, apoi in ouale batute. Nu trebuie sa tinem prea mult feliile in lapte sau oua, doar cat sa se prinda amestecul de ele.

19.10.2013 02319.10.2013 025

Se prajesc in ulei, 3-4 minute pe fiecare parte.

19.10.2013 029

Punem feliile pe servetel pentru a se scurge de ulei.

19.10.2013 01019.10.2013 039

19.10.2013 041

Presaram deasupra: zahar tos (miere, scortisoare, zahar pudra vanilata). Eu, prefer varianta simpla: doar zahar tos.

19.10.2013 015

Pentru varianta sarata: amestecam ouale cu usturoiul pisat, in rest procedura este identica cu cea de la ,,dulce”. In final saram feliile cu putina sare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s