Indiene

Publicat pe Actualizat pe

Prajitura din copilaria mea. In anii 80′ costa 2,50 lei :)))) si acum ii stiu pretul. O prajitura foarte, foarte buna, usor amaruie. Pofta buna! P.S. Este pentru prima oara cand fac aceasta minune de prajitura, mai am de lucru la aspect, dar gustul a fost divin!

Indiene 081

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 12-14 indiene (depinde de marimea formei)
  • Reteta coji:
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 125 g faina
  • sare
  • Reteta sirop:
  • 250 ml apa
  • 200 g zahar tos
  • 2 esente rom
  • Reteta glazura de ciocolata:
  • 8 linguri cu varf zahar pudra
  • 4 linguri cacao
  • 5 linguri apa
  • 50 g unt
  • 2 esente de rom
  • Pentru umplutura:
  • 300 g frisca

Mod de preparare reteta

Pregatire coji:

Indiene 006Indiene 007Indiene 010

Omogenizam galbenusurile cu zaharul pana cand obtinem o compozitie spumoasa, deschisa la culoare.

Indiene 014Indiene 018Indiene 019

Batem spuma foarte tare din albusuri, adaugam putina sare. Apoi unim cele doua compozitii cu o paleta, miscari usoare de jos in sus, adaugam si faina in ploaie. Mare grija sa nu distrugem volumul spumei.

Indiene 001Indiene 004Indiene 012

Ungem formele cu ulei si tapetam cu faina.

Indiene 022

Portionam compozitia in mod uniform in forme. Punem formele in cuptorul preincalzit. In primele 5 minute focul trebuie sa fie mai puternic, apoi inca 10-15 minute la foc mai mic pana cand cojile capata o culoare aurie.

Indiene 026Indiene 030Indiene 033Indiene 034

Lasam cojile sa se raceasca.

Pregatirea siropului:

Indiene 037Indiene 045Indiene 038

Fierbem apa cu zaharul (5-6 minute), oprim fierberea si adaugam esentele de rom.

Pregatirea glazurii de ciocolata:

Indiene 044Indiene 048Indiene 051

Amestecam zaharul pudra cu cacao si apa, lasam sa dea in clocot o singura data. Oprim fierberea si adaugam untul si esentele. Lasam glazura sa se raceasca putin dar avem grija sa nu se intareasca.

Indiene 054

Taiem cojile in doua.

Indiene 056Indiene 057

Insiropam foarte bine ambele jumatati.

Indiene 069

Pe baza cojii punem frisca din belsug.

Indiene 080

Coaja superioara o ungem sau o inmuiem in glazura. Dupa ce glazura se mai intareste, asezam cojile superioare peste baza si le apasam putin pentru a se lipi de frisca.

Indiene 076

2 gânduri despre „Indiene

    Rocsy Ciobanu a spus:
    7 Decembrie 2013 la 17:58

    Delicioase. Pup si seara buna!

      melyp a răspuns:
      7 Decembrie 2013 la 18:01

      Multumesc, te pup si eu!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s