Tort cu mascarpone şi lămâie

Publicat pe Actualizat pe

14.12.2013 012

Tort festiv, aromat, va recomanda pentru sarbatori.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • forma de tort cu margine detasabila: 24 cm
  • 8 oua
  • 240 g faina (minus doua linguri de faina, se vor inlocui cu 2 linguri de cacao)
  • 240 g zahar pudra
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa calduta
  • 1 praf de copt
  • sare
  • Pentru crema:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • zeama de la 3 lamai
  • coaja de la 1 lamaie sau limon verde
  • 100 g unt
  • 500 g mascarpone
  • 1 gelatina
  • Pentru decor:
  • ciocolata si migdale razuite

Mod de preparare reteta

Blatul: frecam galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, albusurile le batem spuma cu cealalta jumatate de zahar si un praf de sare. Adaugam uleiul si apa la galbenusuri. Adaugam la galbenusuri alternand albusul si faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia in forma de tort cu margine detasabila tapetata cu hartie pentru copt. Punem compozitia in cuptorul preincalzit la 170 C. Dupa 10 minute reduceti intensitatea focului. Timpul de coacere 40 minute (nu lasati blatul sa se coaca prea tare, se va usca iar acest tip de blat nu necesita insiropare). Daca s-a mai racit, scoateti blatul din forma si intorceti-l cu capul in jos astfel partea de jos va deveni fata tortului. Blatul se va taia in 3 parti egale.

14.12.2013 04214.12.2013 04114.12.2013 036

Crema: batem ouale cu zaharul, adaugam zeama de la 3 lamai apoi asezam vasul deasupra unui vas cu apa fierbinte. Amestecam in permanenta compozitia pana cand incepe sa se intareasca. Lasam sa se raceasca putin apoi adaugam untul. Lasam sa se raceasca complet.

Batem mascarpone cu mixerul si adaugam coaja de la lamaie. Adaugam crema de oua si gelatina (respectati reteta de pe ambalajul gelatinei).

Ungem fiecare foaie de blat cu crema, imbracam tortul cu crema.

Ornam tortul cu ciocolata si migdale razuite.

14.12.2013 01014.12.2013 01414.12.2013 01714.12.2013 018

4 gânduri despre „Tort cu mascarpone şi lămâie

    Rocsy Ciobanu a spus:
    15 Decembrie 2013 la 18:32

    Un deliciu de tort. Pup si seara frumoasa!

      melyp a răspuns:
      15 Decembrie 2013 la 18:33

      Multumesc, te pup!

    Regina Buburuza a spus:
    15 Decembrie 2013 la 22:02

    Ce bine arata !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s