Jumari

Publicat pe

jumari

Jumarile sunt extraordinare ca aperitiv, alaturi de ceapa rosie, un colt de pita de casa. Jumarile pot fi folosite si la minunatele pogacele cu jumari. Bomba calorica dar macar odata pe an ,,sa ne sacrificam” :))))

Ingrediente

  • 3 kg slanina proaspata de porc
  • sare

Mod de preparare reteta

30.12.2013 00230.12.2013 003

Spalam slanina sub un jet de apa rece.

30.12.2013 00730.12.2013 00930.12.2013 011

Taiem slanina cubulete de marimea carnitei pentru tocanite. Daca slanina are soric, scoateti soricul de pe slanina.

30.12.2013 013

Punem cubuletele de slanina intr-o cratita si lasam sa se topeasca (prajeasca) la foc potrivit 30-40 minute.

30.12.2013 022

Amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde de fundul cratitei.

30.12.2013 034

Dupa ce sunt prajite scoatem jumerile intr-o sita pentru a se scurge de grasime. Dupa ce jumarile s-au scurs presaram peste ele un praf de sare.

30.12.2013 005

Grasimea rezultata din topirea slaninei trebuie strecurata si depozitata intr-un recipient, rezultatul: untura foarte buna.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s