Prajitură de caramel – un cadou de marţişor

Publicat pe Actualizat pe

spring_days_by_theflyingcat

Un fir rosu, altul alb
Anotimpuri se despart,
Primavara iarasi vine
De la mine, numai bine!

Am adus si un martisor …o prajitura de caramel – un martisor dulce!

Prajitura e caramel 052

INGREDIENTE

BLAT

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 150 g faina
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 2 pachetele cafea 2 in 1
  • praf de sare

CREMA DE CARAMEL

  • 2 pliculete pudinca de caramel
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • 200 g unt
  • 4 linguri zahar pudra

DECOR

  • 500 ml frisca
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei

MOD DE PREPARARE

Pregatirea blatului

Prajitura e caramel 001

Frecam galbenusurile cu zaharul. Adaugam lapte, ulei, zahar vanilat. Omogenizam foarte bine compozitia astfel zaharul incepe sa se topeasca. Adaugam ingredientele uscate: faina, cafeaua instant, praful de copt.

Prajitura e caramel 004

In final adaugam albusurile spuma (in care am adaugat un praf de sare).

Prajitura e caramel 006

Amestecati totul cu grija pentru a nu sparge spuma.

Prajitura e caramel 007

Turnam compozitia intr-o tava de prajituri tapetat cu hartie pentru copt. Punem tava in cuptorul incalzit la 180 C, primele minute lasam focul la maxim apoi reducem intensitatea. Timp de coacere 30-35 minute.

Prajitura e caramel 018

Lasam blatul sa se raceasca.

Pregatirea cremei

Prajitura e caramel 009Prajitura e caramel 013

Fierbem pudinca din 2 pliculete praf de pudinca, 500 ml lapte si 4 linguri zahar tos.

Prajitura e caramel 017

Pana cand se raceste pudinca, frecam untul cu 4 linguri zahar pudra.

Prajitura e caramel 022

In final omogenizam cele doua compozitii cu mixerul pana cand se amesteca untul cu pudinca. Atentie: pudinca trebuie sa fie foaret rece!

Batem frisca 450 ml spuma tare.

Prajitura e caramel 021

Caramelizam 3 linguri de zahar si cand are culoare chihlimbar adaugam 50 ml frisca lichida si 1 lingura ulei. Atentie la aburii fierbinti care se produc odata cu adaugarea lichidului de frisca.

Prajitura e caramel 024

Ungem crema de caramel pe suprafata blatului rece.

Prajitura e caramel 026Prajitura e caramel 028Prajitura e caramel 032Prajitura e caramel 034

Deasupra punem frisca batuta tare, iar in final sosul de caramel (usor caldut) distribuit cu o lingura, iar apoi amestecat putin in frisca cu ajutorul unei furculite.

Prajitura e caramel 046

Poate fi servit imediat .

Prajitura e caramel 048

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s