Mâncare de fasole păstăi cu iaurt si usturoi

Publicat pe Actualizat pe

9.mar 030

INGREDIENTE

  • 500 g fasole pastai
  • 2 cepe(rosie si galbena)
  • 2 ardei kapia
  • 1 rosie mare
  • 1 ardei gras
  • 2 foi dafin
  • ulei
  • sare, piper
  • 3 lingurite boia dulce
  • 100 ml bulion
  • 1 iaurt mic(chiar si degresat sau smantana)
  • 2 linguri faina
  • 5 catei de usturoi
  • patrunjel verde sau uscat

MOD DE PREPARE

9.mar 003

Curatam fasolea pastai si o spalam in mai multe ape(eu, am folosit fasole inghetata).

9.mar 0069.mar 0089.mar 011

Curatam, spalam si tocam marunt cepele.Calim cepele in ulei(100 ml), adaugam spre final 3 lingurite de boia dulce. Adaugam ardeii kapia, ardeiul gras, rosiile, tocate marunt. Adaugam fasolea(rupta in 2-3 bucati) si cele 2 foi de dafin. Saram, piperam dupa gust, completam cu apa doar cat sa acopere cu un deget mancarea.

9.mar 0139.mar 019

Dupa o fierbere de 30 minute, adaugam printr-o sita urmatoarea compozitie.

9.mar 0189.mar 0229.mar 024

Omogenizam foarte bine: un iaurt, 2 linguri de faina si bulionul. Adaugam cantitatea de 1-2 polonic de zeama fierbinte in momentul omogenizarii. Trecem prin sita compozitia. Adaugam cateii de usturoi pisat si mai dam in clocot mancarea pentru 3 minute. In final, dupa ce am oprit fierberea, patrunjel verde sau uscat.

9.mar 0289.mar 0389.mar 039

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s