Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână

Posted on Updated on

In bucataria frantuzeasca, Quiche Lorraine este un preparat gustos pe baza de oua, smantana, bacon si branza invelite intr-o crusta subtire de aluat.

steag_franta_mic

Reteta originala se bazeaza pe coacerea aluatului inainte de a adauga celelalte ingrediente si este o „placinta-deschisa”, adica nu trebuie pus aluat pentru decorare. Acest lucru se face cu felii de rosii, verdeata sau branza rasa.

Quiche Lorraine se serveste rece, la picnicuri sau mese festie in gradina, vara.

Desi este o reteta clasica frantuzeasca, Quiche Lorraine provine din Germania, din regatul medieval Lothringen, pe care francezii l-au redenumit mai tarziu Lorraine.

bandiera tedesca(1)

Initial placinta continea un amestec de oua, smantana si bacon crocant, iar apoi s-a introdus si branza frantuzeasca in reteta. Aceasta a devenit populara si in Anglia din anii ’50, insa englezii i-au adaugat dupa gust ceapa, broccoli, ciuperci, sunca sau fructe de mare.

quiche_lorrainetejfolos_lepeny_1829504_3092

Quiche se poate servi ca antreu, la pranz, cina sau chiar si ca gustare. Este un produs rustic, care se prepara mai ales in sudul Frantei , In SUA se prepara cu bacon cubulete, ceapa si invelit intr-o crusta mult mai subtire.

tarta franceza 051

 

tarta franceza 062

Ingrediente

Aluat

  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 50 ml apa rece ca gheata
  • sare

Umplutura

  • 4 felii cotlet afumat(bacon, sunca afumata, muschiulet)
  • 200 g cascaval
  • 1 ou
  • 150 ml smantana
  • sare
  • 1 ardei kapia
  • 3-4 fire ceapa verde(1 ceapa rosie)

Mod de preparare reteta

Pregatirea aluatului

tarta franceza 002

Framantam faina cu untul foarte rece si adaugam putina sare.

tarta franceza 004

Adaugam 2 oua intregi si 50 ml apa foarte rece.

tarta franceza 006

Tapetam cu grasime si faina o tava de tarta sau o forma de tort cu margine detasabila. Intindem aluatul in forma, apasam cu degetele aluatul din interior spre exterior ridicand si o mica margine de sustinere.

tarta franceza 008

tarta franceza 021

Cu o furculita facem cateva gaurele in aluat. Punem aluatul in cuptorul incalzit pentru fix 5 minute.

tarta franceza 013tarta franceza 015tarta franceza 010tarta franceza 019

 

Asezam deasupra aluatului ingredientele pregatite. Amestecam smantana cu oul, cascavalul ras si-l turnam peste aluat.

tarta franceza 024

tarta franceza 025

Deasupra asezam ceapa feliata si ardeiul kapia rondele.

tarta franceza 028

Cele 4 felii de cotlet afumat le asezam intregi deasupra tartei. Dam Quiche Lorraine la cuptor pentru 35-40 minute (foc moderat). Quiche se serveste rece, ca antreu, la pranz, cina sau chiar si ca gustare.

tarta franceza 032tarta franceza 034tarta franceza 038tarta franceza 044tarta franceza 046tarta franceza 058tarta franceza 060tarta franceza 059

 

2 thoughts on “Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână

    Mary Udrea said:
    13 Aprilie 2014 la 06:54

    Cat de bine arata! Te pup!

      melyp responded:
      13 Aprilie 2014 la 07:11

      Multumesc!!! Si eu te pup!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s