Ciorbă de fasole păstăi cu tarhon

Publicat pe Actualizat pe

O ciorbă bună, tipic ardelenească, se serveşte caldă, rece sau la temperatura camerei cu felii de ceapă roșie şi ardei iute.

Dacă eliminaţi smântâna, obţineţi o minunată ciorbă de post.

14.04.2014 033

Ingrediente

  • 1 kg fasole păstăi
  • 3 morcovi
  • 1 ceapă mare
  • 1/2 țelină rădăcină
  • 3 linguri tarhon în oțet tocat mărunt
  • 200 ml bulion
  • 3 linguri oțet
  • 4 l apă
  • sare dupa gust
  • pătrunjel verde
  • (smântână după gust)

Mod de preparare rețetă

14.04.2014 002

Curăţaţi păstăile de fasole. Tăiaţi sau rupeţi capete păstăilor şi eliminaţi “aţele” de pe marginea acestora dacă ele există.Tăiaţi sau rupeţi păstăile în bucăţi de aproximativ 3-4 centimetri şi clătiţi-le în apă rece. Dacă folosiți fasole păstăi de la congelator este suficient să le clătiți cu puțină apă.

14.04.2014 003

Curăţaţi morcovii, ceapa şi rădăcina de ţelina. Tăiaţi țelina cuburi, ceapa se toacă mărunt iar morcovii se dau pe răzătoarea mare.

14.04.2014 006

Călim în 4-5 linguri de ulei ceapa și morcovii, adăugam cuburile de țelină si fasolea păstăi.

14.04.2014 011

 

14.04.2014 01014.04.2014 017

Completăm cu apă, punem bulionul, sarea si tarhonul tocat mărunt. Fierbem ciorba la foc mic 30-40 minute.

14.04.2014 02614.04.2014 03214.04.2014 03714.04.2014 039

În final adugăm oțet și pătrunjel verde tocat mărunt.

page3

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s