Tartă de lămâie

Publicat pe Actualizat pe

01. mai 043

O tartă surpriză…pentru momente frumoase și unice alături de cei dragi. Are un parfum puternic de lămâie ce se impune atât în momentul coacerii cât și al savurării tartei. Va fi un desert emoționant și contrar reacției de a vă stâmba(de la gustul acru al lămâii) toată lumea va fi cu zâmbetul pe buze….și poate vor întreba: – se poate încă o felie? :)))) vă pup cu un dulce-acrișor pupic…

Ingrediente

  • 175 g unt/margarină
  • 175 g zahăr tos
  • 3 ouă
  • 2 lămâi mari
  • 175 g făină
  • 1/2 pachet praf de copt

Sosul de lămâie

  • 150 g zahăr pudră
  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • 6 linguri de apă

Ornat

  • feliuțe de lămâie
  • coajă rasă de lămâie

Modul de pregătire rețetă

01. mai 00101. mai 004

Se omogenizează foarte bine zahărul cu untul/margarina.

01. mai 00701. mai 008

Spălăm lămâile, le ștergem de apă, coaja o dăm pe răzătoarea mică, stoarcem zeama.

01. mai 011

Din această cantitate punem deoparte cele 3 linguri de zeamă de lămâie pentru sos și o linguriță de coajă rasă pentru decor. Adăugăm zeama și coaja de la lămâi.

Amestecăm totul foarte bine, o să se formeze o masă ciudată, apoasă dar așa trebuie să arate.

01. mai 01601. mai 01301. mai 018

Adăugă, făina amestecată cu praful de copt și cele trei ouă bătute foarte bine. Omogenizăm totul până când ingredientele se unesc.

01. mai 020

Tapetăm cu ulei(unt) și făină o formă de tartă.

01. mai 022

Turnăm compoziția în tavă și o dăm la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute. Mare atenție la flacără, este un aluat foarte sensibil, se poate arde la exterior și rămâne crud în interior.

01. mai 025

Cel mai bine e să avem o flacăra mai puternică în primele 5 minute apoi să-l reducem destul de mult și să folosim mijlocul chiar etajul superior al cuptorului. E posibil să nu fie nevoie de 30 de minute, ci de mai puțin timp.

01. mai 027

După ce-l scoatem din cuptor îl lăsăm să se răcească complet, abia apoi turnăm deasupra sosul de lămâie.

Sosul de lămâie

01. mai 028

Ametecăm zahărul pudră cu zeama de lămâie și apa. Frecăm energic compoziția apoi stropim suprafața tartei cu acest sos. Ornăm cu coajă rasă de lămâie și feliuțe mici de lămâie.

01. mai 03201. mai 03501. mai 039

 

Anunțuri

9 gânduri despre „Tartă de lămâie

    Rocsy Ciobanu a spus:
    1 Mai 2014 la 19:39

    Ce mult imi plac deserturile cu lamaie! Pup!

      melyp a răspuns:
      1 Mai 2014 la 20:01

      Este un desert perfect dulce-acrisor! Te pup!

    dragutdora a spus:
    1 Mai 2014 la 20:08

    mmmm…ce bine arata!

    Diana a spus:
    2 Mai 2014 la 08:54

    Interesanta tarta si cred ca are o aromaaa … place , place

      melyp a răspuns:
      2 Mai 2014 la 09:05

      Are o super aroma dulce-acrisoara, trebuie sa-l incerci. Multumiri!

        Diana a spus:
        2 Mai 2014 la 09:18

        Sa stii ca da … tocmai se termina praji cu fructe si crema de iaurt(www.bucataras.ro/retete/un-dulce-pentru-dia-savoiardi-cu-crema-de-iaurt-24917.html) si minunea asta ar merge perfect , chiar daca n-are crema(preferinta sotului meu , ca parca-i copchil :))

        melyp a răspuns:
        2 Mai 2014 la 09:34

        Mai trebuie diversificata bucataria :)))) din cand in cand fara crema! O zi frumoasa!

        Diana a spus:
        2 Mai 2014 la 13:20

        Chiar asa … ii voi si spune ; ms frumos de urare , wk linistit si tie 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s