Gogoșele pufoase

Publicat pe Actualizat pe

23 nov 024

Vă aduc o rețetă de gogoși pufoase, ieftine și rapid de pregătit. Mulțumesc Steluței Ghiocela pentru această rețetă extraordinară. Găsim multe alte rețete foarte bune pe blogul ei ,,Rețetele mamei, vă recomand să-i vizitați frumoasa pagină.

Aceste gogoșele sunt pregătite cu kefir, un ingredient ce oferă o consistență pufoasă, moale și puțin zemoasă. Aceste aspecte m-au cucerit și acum pot spune că sunt cele mai bune gogoși pe care le-am mâncat până acum. Vă invit la pregătirea gogoșelelor, chiar acum….ce ziceți?

Și iată ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente

  • 350 g kefir
  • 3 linguri zahăr
  • 1 ou
  • 280 g făină
  • 1 lingură ulei
  • 1/2 pliculeț praf de copt
  • 1 pliculeț zahăr vanilinat
  • sare
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru pudrarea gogoșelelor
  • ulei pentru prăjire

Mod de pregătire

23 nov 02023 nov 022

Omogenizăm foarte bine kefirul cu zahărul, zahărul vanilinat apoi adăugăm oul întreg. Adăugăm făina amestecată cu puțină sare și praful de copt.

23 nov 023

Trebuie sa obținem o compoziție moale (consistența unei smântâni foarte groase). Dacă compoziția  rezultată este prea moale mai adăugăm puțină făină, dacă este prea subțire adăugăm kefir. Adăugăm câteo lingură plină din compoziție în uleiul încins. Prăjim gogoșele pe ambele părți(3-4 minute pe fiecare parte). Atenție să nu-i ardeți, culoarea corectă este una de maro închis, nu negru.

23 nov 026

Scoatem gogoșile pe un șervețel pentru a absorbi uleiul în exces iar când sunt reci le pudrăm bogat cu zahăr pudră cu gust de vanilie.

23 nov 030

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s