Salată de cartofi cu chimen

Posted on Updated on

1 dec 0231 dec 019

Ingrediente

  • 1 kg cartofi roșii
  • 1 lingură chimen (semințe sau chimen măcinat)
  • 200 ml ulei
  • 200 ml apă
  •  1 ceapă roșie (mare)
  • 100 ml oțet
  • sare, piper

Mod de pregătire

1 dec 004

Fierbem cartofii în apă cu sare sau în aburi. Lăsăm sa se răcească astfel devin mai puțin sfărămicioși. Curățăm cartofii și îi tăiem rondele mai groase.

1 dec 0061 dec 0091 dec 011

Călim chimenul în ulei, nu mai mult de 1 minut, apoi adăugăm rondele de catofi, călim și cartofii pe ambele părți câte 2 minute. Este indicat a folosi un vas teflonat pentru a evita arderea cartofilor de marginea vasului.

1 dec 0121 dec 014

Oprim focul, lăsăm cartofii să se odihnească 3-4 minute și apoi adăugăm apa cu oțetul, ceapa rondele, sare și piper. Amestecăm totul cu grijă pentru a nu sparge rondelele de cartofi și mai aprindem focul pentru a da un clocot, două apei cu oțetul.

1 dec 0161 dec 0181 dec 020

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s