Negresă cu gem de afine şi bezea

Publicat pe

27.02 03227.02 027

Ingrediente

Blat

  • 200 g unt
  • 200 g zahăr
  • 5 gălbenuşuri
  • un praf de sare
  • 250 ml lapte
  • 3oo g făină
  • 50 g cacao extra
  • 1 praf de copt

Bezea

  • 5 albuşuri
  • 200 g zahăr
  • un praf de sare

1 borcănaş de gem (afine, caise, căpşuni)

Mod de preparare

27.02 001

Frecăm untul moale la temperatura camerei cu 200 g zahăr şi un praf de sare. Adăugăm treptat gălbenuşurile.

27.02 003

După o foarte bună omogenizare adăugăm treptat laptele şi făina amestecată cu praful de copt. În final adăugăm 50 g cacao extra, omogenizăm totul foarte bine.

27.02 005

Turnăm compoziţia într-o tavă de prăjitură tapetată cu hârtie pentru copt. Punem tava în cuptorul preîncălzit. Timp de coacere la foc potrivit 15 minute. Facem proba cu scobitoarea, blatul trebuie sa fie coaptă cât mai bine. Dacă aluatul din interior este lipicios pe scobitoare, mai lăsaţi tava pentru 5 minute la cuptor, focul puţin mai mic.

27.02 01227.02 01327.02 01127.02 015

Scoatem tava din cuptor şi ungem suprafaţa fierbinte a blatului cu un strat generos de gem, vă recomand pe cel de afine.

27.02 00927.02 01627.02 017

Apoi întindem bezeaua deasupra gemului. Aranjăm puţin bezea cu o furculiţă pentru a da un aspect îngrijit şi dăm tava pentru încă 10 minute la cuptor la foc mic.

27.02 01827.02 01927.02 02427.02 02527.02 03027.02 02627.02 033

Tăiem prăjitura doar când s-a răcit. Cuţitul trebuie înmuiat în apă rece.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s