Friptură de curcan cu pere în vin roşu

Posted on

HPIM0273HPIM0272HPIM0261

Friptură de curcan

  • 2 pulpe de curcan
  • 1 ceapă mare
  • 2 ardei
  • 1 ardei kapia
  • 1 roşie mare
  • condimente, sare, piper, cimbru, măghiran, busuioc
  • 1,5 cană vin roşu
  • puţin ulei

Pere în vin roşu demisec

5 pere verzi (mai tari, nu foarte dulci)

1 lingură unt

1 lingură miere

1 linguriţă scorţişoare

2 căni de vin roşu demisec

Friptura de curcan

Feliem carnea de curcan şi o condimentăm cu sare, piper, busuioc, cimbru, măghiran. Lăsăm carnea condimentată la rece pentru câteva ore.  Apoi o aşezăm într-o tavă, de preferat de ceramică. Punem deasupra ardei, ardei kapia, roşii, ceapă, usturoi şi turnă vin roşu demisec aproximativ o cană. Acoperim cu o folie de aluminiu şi o dăm la cupto pentru 25-30 minute. Îndepărtăm folia apoi mai adăugăm vin şi piţin ulei. Lăsăm la cuptor până când se rumeneşte. Timp de coacere 50-60 minute.

HPIM0266HPIM0267HPIM0268

Garnitura de pere în vin roşu demisec

Curăţăm perele, le tăiem în două, îndepărtăm seminţele şi le fierbem în două cani de vin timp de 25-30 minute la foc mic. Adăugăm o lingură de unt, o lingură de miere şi o lingurişă de scorţişoare. Lăsăm să fiarbă la foc mic pentru încă 5 minute.

HPIM0263HPIM0260HPIM0262

Pentru cei care iubesc usturoiul, un mujdei este bine venit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s