PIZZA la tigaie în 15 minute

Publicat pe

HPIM0658

M-am inspirat de pe pagina Motanului-Vladimir Daroc. Pizza arăta prea bine în poze pentru a o rata :)). Mulţumesc pentru reţetă!

Ingrediente

Aluat

  • 1 ou
  • 3 linguri de iaurt
  • 1,5 lingură ulei
  • 8 linguri făină
  • 1/2 pacheţel praf de copt
  • 1/2 linguriţă sare

Topping

  • oregano, cimbru
  • piper, chili opţional
  • salam picant sau şuncă
  • caşcaval sau mozzarella
  • ketchup picant

Tigaie de 30-32 cm, capac şi obligatoriu unt pentru uns.

Mod de preparare

Amestecăm oul cu iaurtul, uleiul, făina, praful de copt şi sarea.

HPIM0637

Aluatul trebuie să fie moale spre consistent.

HPIM0638

HPIM0641Ungem o tigaie cu unt (punem un strat destul de generos).

HPIM0643Adăugăm aluatul în tigaie.

HPIM0644HPIM0647

Deasupra presărăm condimentele şi punem ketchup. Apoi aşezăm feliuţele de salam, şuncă şi caşcavalul răzuit sau felii de mozarella.

HPIM0648

Punem un capac deasupra tigăii şi o punem pe ochiul mare al aragazului dar cu flacăra dată la minim. Nu ridicăm capacul fix 10 minute.

HPIM0651

Apoi verificăm  aluatul (să nu fie ars) şi mai ţinem tigaia 5 minute pe acelaşi foc mic sau mai puţine minure(depinde de starea blatului).

HPIM0653HPIM0654Se serveşte caldă. 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s