Pui crocant Godina

Posted on Updated on

HPIM0860

CONCURS: DE LA BUCĂTAR LA JUSTIŢIAR – SE CAUTĂ UN PREPARAT DEMN DE A PURTA NUMELE GODINA

Ingrediente

  • bucăţi de pui – pulpe inferioare 3 buc. şi 1/2 piept de pui
  • fulgi de porumb
  • 1 ou
  • 2 linguri smântână
  • 1 linguriţă de muştar
  • boia picant sau praf de chilli
  • 1 linguriţă amestec ierburi – cimbru, busuioc, măgheran
  • 3 linguri praf de usturoi
  • sare, piper
  • ulei de măsline

Mod de preparare

HPIM0780

Crestăm pulpele de pui, deoparte şi de alta osului. Pieptul de pui îl tăiem fâşii mai groase şi scurte.

 

HPIM0784

Sărăm şi piperăm carnea după gust. De preferat a şterge de apă bucăţile de carne.

Compoziţia pentru crustă

HPIM0772

HPIM0778

Amestecăm oul cu smântâna, muştarul, condimentele.

HPIM0775

Măcinăm fulgii de porumb cu un robot de bucătărie. Nu tocaţi prea mărunt fulgii de porumb.

HPIM0776Amestecăm praful de usturoi cu fulgii măcinaţi.

HPIM0788

Punem bucăţile de carne în compoziţie şi apoi îi dăm prin fulgii de porumb.

Aşezam bucăţile de pui pe o tavă tapetată cu hârtie pentru copt şi le dăm în cuptorul încins. Reducem puterea focului la mediu şi le coacem 20-25 minute, după care le întoarcem şi le lăsăm până când sunt gata, aproximativ 20 minute.

HPIM0858

Se pot servi cu legume proaspete sau diferite sosuri.

HPIM0861

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s