Ostropel din mânzat „Godina”

Posted on

HPIM0868

Ingrediente

  • 1 kg carne de mânzat, atricot
  • 2 cepe albe
  • 7-8 căţei de usturoi
  • 1 ardei roşu sau kapia
  • 1 lingură boia dulce
  • 1 cană bulion
  • 4 foi de dafin
  • sare, piper după gust
  • ulei de floare soarelui

Mod de preparare

Porţionăm carnea de mânzat în bucăţi potrivite. Curăţăm, spălăm cepele şi le tocăm nu foarte mărunt.

HPIM0792

HPIM0794

Punem la călit cepele tocate şi după 2-3 minute adăugăm bucăţeţe de carne.

HPIM0795

Călim carnea pe ambele părţi câteva minute până când se deschid la culoare.

HPIM0796

Adăugăm ardeiul tăiat mărunt, boia dulce, sare şi piper după gust.

HPIM0800

Completăm cu apă doar cât să acopere carnea. Lăsăm la fiert 40 minute la foc mic. Oala trebuie acoperită parţial. După acest timp de fierbe mai adăugăm 1/2 cană de apă , punem frunzele de dafin şi lăsăm la fiert încă 30 minute. În final se adaugă usturoiul pisat şi bulionul. Se lasă la fiert încă 10 minute.

HPIM0838

Servim ostropelul alături de o mămăliguţă gustoasă, feliuţe de roşii sau un ardei iute.

HPIM0866HPIM0870

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s