Chifteluţă lungă la cuptor

Posted on

HPIM1080

Este reţeta clasică de chifteluţe cu două îmbunătăţiri, conţine verdeaţă multă şi modul de preparare este mai sănătoasă aşa, adică carnea este mai mult coaptă decât prăjită şi se face la cuptor.

Şi denumirea haioasă sper să vă îndemne să preparaţi mai des în acest fel chiftele, mai renunţăm la prăjeli.

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc
  • 2 legături ceapă verde
  • 2 legături usturoi verde
  • 1 ceapă mare albă
  • 5 căţei de usturoi
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • după gust eventual leuştean verde
  • 3 ouă
  • 2 cartofi mari
  • sare, piper

Mod de preparare

Spălăm bine verdeţurile, le scurgem de apă şi le tocăm foarte mărunt. Tocăm mărunt ceapa şi usturoiul.

HPIM1063a

Amestecăm toate ingredientele până când se omogenizează bine compoziţia. Din cantităţile de mai sus o să faceţi 2 porţii de chiftele lungi.

HPIM1065HPIM1066a

Punem jumătate din compoziţie într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Formăm un dreptunghi nu foarte înalt.

HPIM1067

Stropim chifteluţa lungă cu ulei de măsline şi-l dăm la cuptor pentru 45-50 de minute. După primele 20 de minute reduceţi intensitatea focului, altminteri se va rumeni la exterior şi crud rămâne în interior.

HPIM1086

Garnitura noastră preferată alături de chifteluţe este pireul de cartofi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s