Tort Tiramisu cu aromă de trufe

Publicat pe Actualizat pe

20170128_075913

20170128_075918

Datorită gustului puternic de ciocolată și cremozitate, acest tort ne aduce aminte de ,,trufe,, dar dacă autoarea rețetei a denumit-o Tiramisu, așa va rămâne.

Este un tort foarte bun, concentrat, aromă puternică de ciocolată, cacao, cafea.

Rețeta este a Jamilei, o foarte bună specialistă în gastronomie.

Pentru un moment special, romantic, festiv, vă recomand acest tort.

Nu recomand copiilor mici!

Ingrediente

  • 4 pachete pișcoturi
  • 200 g ciocolată 85%
  • 500 g mascarpone
  • 500 f frișcă naturală
  • 150 g zahăr pudră
  • 500 ml cafea concentrată îndulită sau 8 lingurițe ness și 4 lingurițe zahăr
  • 1 esență migdală
  • 1 esență rom
  • 1 lingută cacao

Mod de preparare

20170127_162802

Pregătim cafeaua și o lăsăm să se răcească.

20170127_163620

20170127_163818

20170127_163831

Topim ciocolata și o lăsăm la răcit.

20170127_164255

20170127_164559

20170127_165200

Omogenizăm mascarpone cu zahărul pudră.

Adăugăm ciocolata topită și răcită.

20170127_170425

20170127_170537

20170127_170843

Batem frișca și o adăugăm la crema de mascarpone.

20170127_172120

Așezăm un inel de tort peste un platou. Înmuiem fiecare pișcot în cafeaua rece în care am adăugat cele două esențe. Punem pișcoturi pe peretele inelului de tort precum și în baza inelului.

20170127_172321

20170127_172700

Punem un strat de cremă, apoi mai punem un strat de pișcoturi înmuiate în cafea, pudrăm suprafața acestora cu un strat generos de cacao.

20170127_173055

Urmează încă un strat de cremă. Închiem decorul tortului cu rozete realizate tot din cremă. Pudrăm cu cacao.

20170127_174242

20170128_075908

Lăsăm tortul la rece pentru cel puțin 6 ore.

20170128_075928

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s