Rulada cu banane si cafea

Publicat pe Actualizat pe

02.12.12 051

INGREDIENTE

  • Pentru o rulada
  • oua
  • 5 linguri rase zahar
  • 5 linguri rase faina
  • 1 zahar vanilat
  • putina sare
  • Crema de banana:
  • 1-2 banane
  • 200 mascarpone
  • 1oo ml frisa
  • 1 pliculet ness (3 in 1)
  • 1 lingura zahar
  • 20 g unt

MOD DE PREPARARE

Blatul de la rulada: Batem spuma albusurile cu putina sare, adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat.

02.12.12 023

Amestecam galbenusurile si le adaugam la albusuri, apoi treptat faina.

02.12.12 02402.12.12 026

Tapetam o tava cu hartie pentru copt si ungem uniform compozitia.

02.12.12 033

Punem tava in cuptorul incalzit, la foc redus pentru 20 minute (sau mai putin).

02.12.12 03102.12.12 035

Udam un stergar, il stoarcem foarte bine si rasturnam blatul copt (neracit) indepartam hartia pentru copt.

02.12.12 037

Rulam blatul impreuna cu stergarul si-l lasam asa rulat 10 minute. Apoi il desfacem si-l lasam la zvantat.

Crema de cafea: jumatate din mascarpone amestecam cu pliculetul de ness 3 in 1 si 2 linguri de frisca batute tare.

02.12.12 03802.12.12 041

Crema de banana: coacem bananele, deasupra presaram zahar si punem bucatele de unt.

02.12.12 02902.12.12 042

Dupa ce s-au copt, le pisam cu o furculita pastrand si untul topit.

02.12.12 045

Dupa ce sa mai racit pasta de banana adaugam cealalta jumatate mascapone cu 2 linguri frisca (1 lingura de zahar – optional).

02.12.12 048

Pe blat intindem jumatate din crema de cafea, apoi crema de banane. Rulam si-l asezam pe o tava. Imracam rulada cu crema ramasa de cafea si ornam cu frisca.

02.12.12 054

Un gând despre „Rulada cu banane si cafea

    Buburuza Bubu a spus:
    12 decembrie 2012 la 10:42

    Delicios arata rulada ta!!!

Lasă un comentariu