Păstrăv la cuptor cu legume-ridichi coapte
Facem un păstrăv cu legume la cuptor? Până aici totul e în regulă și bine, dar printre legumele pe care vreau să le facem lângă păstrăv v-aș propune ceva nou și inedit, ghicim? … da, da…ridichi la cuptor. Este un deliciu! Dacă ar fi să vă descriu gustul și textura aș spune că seamănă foarte bine cu țelina coaptă doar că la gust avem ceva nou…puțin acrișor, înțepător(foarte, foarte bun) iar în interiorul și-a păstrat aproape toată zeama. Deci, la treabă….
Ingrediente pentru 1 porție
- păstrăv(1/persoană, cel puțin :)))
- 4 ridichi roșii
- 1 morcov mare
- 1 ceapă albă sau roșie
- felii de lămâie
- sare, piper
- ulei de măsline(2 linguri pentru păstrăv, 4 linguri pentru legume)
Modul de pregătire rețetă
Curățăm, spălăm foarte bine păstrăvul. Curățăm si spălăm legumele. Sărăm, piperăm păstrăvul după gust. Punem câteva felii de lămâie în interiorul păstrăvului pentru aromă și savoare.
Așezăm peștele într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt și lângă el punem legumele feliate(bucăți mai mari) și pe acestea le sărăm. Stropim cu ulei de măsline păstrăvul și legumele. Punem tava în cuptorul preîncălzit, la foc moderat pentru 40-45 minute. Întoarcem peștele și legumele după primele 20 de minute. Recomand să folosiți o spatulă pentru păstrăv. Servim și un mujdei de usturoi lângă acest preparat de excepție.
4 mai 2014 la 17:18
Bună treabă, sănătate şi culoare îmbinate în savoare. >:D<
4 mai 2014 la 17:56
Adevărat, o mâncare sănătoasă și ,,colorată”. Mulțumesc!
4 mai 2014 la 17:46
Vai, Melinda, cat de bun poate fi! Imi place pastravul!
4 mai 2014 la 17:57
Și eu ador peștele, e sănătos și ușor pentru digestie. Recomand tuturor să încerce această minunata rețetă. Mulțumesc!